Az életmód a legjobb orvosság

Az életmódorvostan egy viszonylag fiatal tudományterület a bizonyítékon alapuló orvosláson belül. Az előadásban azt nézzük meg, hogy miért fontos egyéni és társadalmi szempontból is kézbe vennünk a saját egészségünket és hogy mit is csináljunk a hétköznapokban, ami valóban egészséges is.

Az 1970-es években kezdődtek azok a kutatások, melyek azt vizsgálták, hogy milyen szerepe van az életmódnak a krónikus, ún. civilizációs betegségek (szív- és érrendszeri megbetegedések, rák, anyagcsere betegségek pl. cukorbetegség) megelőzésében, kezelésében és visszafordításában. Ezen epidemiológiai, intervenciós és alap- kutatások pozitív eredményei mentén jöttek létre azok az első egyetemi munkacsoportok (pl. a Harvardon vagy a Loma Linda Egyetemen), melyekből végül 2004-ben alakult meg az Amerikai Életmódorvostani Társaság (ACLM), ami mára az egyik legdinamikusabban növekvő orvostudományi társasággá nőtte ki magát az USA-ban.

Dr. Márky Ádám, a Longevity Project orvosigazgatója, a hazai vállalati mindfulness oktatás egyik úttörője. Fő dilemmája, hogy hogyan lehetünk a jóléti társadalomban valóban jól. Rendszeresen oktat kontextuális viselkedéstudományokat orvosoknak, orvostanhallgatóknak és pszichológusoknak.


A jelentkezésről: az előző honlapra szóló regisztrációd érvényes, az adataidat megtartottuk, ezért kérünk, hogy ne regisztrálj újra. Az első bejelentkezést új jelszó igénylésével teheted meg.

Dátum:
2022-10-12 | 18:00
Előadó:
Dr. Márky Ádám